Tips voor tussendoor

Natuurlijk weet je dat je lekker een appel, banaan of een ander fruitsoort heerlijk tussendoor kunt eten. Maar wat is er verder nog meer gezond om tussendoor te snacken? 

Wij proberen je hier wat te inspireren. Hou ook onze Facebook pagina in de gaten, daar posten wij ook steeds leuke recepten. 

Wij geven hier weer wat leuke tips om eens uit te proberen. 

Gezonde Haverrepen

Ingrediënten voor 10 st.
150 gr dadels

50 gr hazelnoten

150 gr havermout

40 gr honing

2 el olijfolie

2 el water


Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Verwijder de pitten uit de dadels pureer ze glad in een keukenmachine met 2 el water.

Hak de noten grof.

Meng de noten met de havermout en de dadels in een kom.

Verwarm de honing kort in de magnetron.

Voeg de honing en de olie bij de massa en meng het geheel goed door elkaar.

Neem een rechthoekige of vierkante ovenschaal van ongeveer 15 x 20 cm. Bekleed deze met bakpapier.

Verdeel het mengsel over de vorm en druk het goed aan.

Bak de haverrepen in ongeveer 25-30 minuten af.

Laat het iets afkoelen en snij de koek in repen van ongeveer 2 cm.

Gezonde frozen yoghurt met aardbei, cashewnoten en munt


Frozen yoghurt is overgewaaid uit de VS, maar krijgt hier aardig voet aan de grond. Het zou een gezonde variant op roomijs zijn omdat het bestaat uit bevroren yoghurt. In de praktijk wordt er alleen vaak alsnog heel veel suiker aan toegevoegd, en daarna gooien we er ook nog gezellig een topping of drie overheen, variërend van stukjes aardbei of chocladevlokken tot stukjes stroopwafel. Niks mis mee natuurlijk, ik ben er zelf ook dol op (vooral die van Yoghurt Barn - waar volgende een winactie van online komt!) maar ik maak ook graag een froyo zoals die mijns inziens ooit bedoeld was.

 

Als je van zoet houdt meng je er 2 eetlepels honing door, maar dat hoeft niet. Als je het liever suikervrij houdt laat je de honing weg. Gebruik sojayoghurt voor een lactosevrije froyo.


(soja) Yoghurt 500 ml

Aardbeien 50 gram

Munt 2 takjes (vers)

Cashewnoten 2 eetl.

Honing 2 eetl.



Was de aardbeien en de munt. Snijd de aardbeien in partjes of plakjes.

 

Hak de cashewnoten grof.

 

Roer indien gewenst de honing door de yoghurt.

 

Bekleed een (oven)schaal met een stuk bakpapier en zorg dat ook de randen bedekt zijn. Gewoon een beetje aanduwen: rimpels en kreukels zijn niet erg. 

 

Giet de yoghurt in de schaal.

 

Verdeel de aardbeien, munt en cashewnoten over de yoghurt, en druk alles een beetje aan zodat het stevig in de yoghurt zit.

 

Zet de schaal minimaal 3 uur in de vriezer.

 

Haal de schaal uit de vriezer en breek het ijsplakkaat in stukken, of hak er met een scherp mes kleine stukjes af. Eet direct.

Ei Muffins uit de oven


Het leuke van eieren vind ik dat er zoveel verschillende recepten bestaan. Je kan eieren koken, bakken, pocheren, in de oven garen, maar wist je dat je ook eieren in een muffinpan kan maken. Dit recept voor ei muffins is heerlijk bij het ontbijt, of als tussendoortje. Het is een gezond recept en het is gluten vrij. Want het zijn muffins zonder bakmeel.

Je kan zelf de groente toevoegen die je lekker vindt, zoals paprika, tomaatjes, lente uitjes. Of bak wat spekjes en voeg die toe aan de ei muffins. De ei muffins zijn lekker bij het ontbijt, maar ook tijdens de lunch. En je kan ze zowel warm als koud eten.

Recept voor 7 muffins

4 eieren

Scheutje room of melk

Handjevol spinazie

4 kerstomaatjes

Handjevol geraspte kaas

Peper en zout

Materialen

Muffinvorm

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Vet de muffinvorm in met een bakspray. Je kan de muffins eventueel ook in cupcake papiertjes maken.

Verdeel wat geraspte kaas over de bodem van de vorm.

Klop de eieren luchtig met een scheutje room en breng dit op smaak met peper en zout. Wees hier niet zuinig mee.

Verdeel het ei mengsel over de muffinvorm, vul ieder vormpje voor ongeveer 3/4 met ei. Bak de muffins in ongeveer 20 minuutjes af in de oven.

De ei muffins worden eerst heel hoog, maar na het bakken zakken ze in. De smaak is er in ieder geval niet minder om.