Hoeveel suiker drink ik? - leskist

Les over suiker in drankjes.

"Ik drink gezond?"

 

Het Drankenbord ‘Hoeveel suiker drink ik’ is ontwikkeld om basisschoolkinderen op een speelse manier bewust te maken van hoeveel suiker in gezoete drankjes zit. Het is een A1 formaat bord met vakjes waar je een echt pakje, flesje of blikje  drinken op plakt met het aantal suikerklontjes ernaast. En er is ook een lopend en fietsend poppetje te zien. Hoeveel minuten moet je bewegen om het drankje te verbranden? Dat kan je uitrekenen! Bij dit bord is een lesinhoud gemaakt met leuke opdrachten: o.a. Hoe bereken je de hoeveelheid suiker in een flesje? Wat is suiker eigenlijk? Waarom is teveel suiker niet gezond? Deze toolkit is te gebruiken in de groepen 5 t/m 8 op scholen die werken aan het stimuleren van water drinken. 

 

De laatste hand wordt gelegd aan het handboek en de digitale les. Zodra deze klaar zijn, zetten wij hier meer info online. 


Meer info

Het project B.Slim is in 2008 gestart in opdracht van de gemeente Baarn om een gezond gewicht bij kinderen te bevorderen. Het is onderdeel van het gezondheidsbeleid van de gemeente.

Contact

Irene de Jong - jeugdsportcoördinator

Gemeente Baarn

I.dejong@baarn.nl  

06-49900591